به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین لونی عصر امروز در جلسه طلاب و فضلای استان لرستان که در دارالتلاوه مسجد اعظم قم گفت: نظام آموزش و تربیت حوزه بر اساس نگاه صحیح و عمیق قابل طرح ریزی است؛ زیرا هرگونه افراط و تفریط در این حوزه منجر به شکست است.
وی افزود: امروزه فقه و اصول مظلوم هستند و باید با تلاش همه علما و اساتید حوزه از این مظلومیت خارج است؛ فقه و اصولی که آن را پاسخگو می نامند، باید در همه عرصه ها ورود کند؛ متاسفانه ما هنوز نتوانسته ایم که فقه و اصول را در همه عرصه ها وارد کنیم و این پاسخگویی را در عرصه های گوناگون داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین لونی اظهارکرد: مهجوریت قرآن و سنت نیز از مشکلاتی است که باید آن را رفع کنیم؛ علوم حوزوی ما مبتنی بر علوم وحیانی است؛ در این عرصه باید علوم انسانی را با معارف وحیانی به شکلی اسلامی در آورده و ارایه دهیم.
استاد حوزه گفت: از جمله کارهایی که باید دنبال شود، بحث پارلمانی شدن ریاست جمهوری است؛نباید کاری کنیم که موج های احساسی سیاسی موجب شود که فردی برای ریاست جمهوری انتخاب شود.
وی عنوان کرد: این ایده، ایده ای آزموده شده در جهان است و به جای اینکه یک رئیس جمهور به مجلسی که 290 نفر از نخبگان جامعه در آن حضور یافته اند ارجحیت داده شود و به آنها بگوید که قوانین شما باید طبق سیاست های دولتی باشد که مردم به آن رای داده اند، جایگاه ریاست جمهوری را به جایگاهی باز گردانیم که مجبور به اطاعت از قانون و در نظر گرفتن گروه ها و فکرهای مختلف جامعه باشد.
حجت الاسلام والمسلمین لونی اظهارکرد: از دیگر نکاتی که امروز باید به آن توجه داشت، مسایل مرتبط به طلاب است؛ طلاب امروزه با مشکلاتی مواجه هستند که حل بسیاری از آنها از سوی اساتید و فضلای حوزوی باید انجام شود؛ یک استاد خوب می تواند با رفتار و کردار و علم خود الهام بخش طلاب خود باشد.
استاد حوزه گفت: باید فرهنگ و روح حاکم بر تحصیل و زندگی عالمان و مراجع و بزرگان حوزه را در میان همه طلاب بارور کنیم؛ باید کاری کنیم که همه طلاب سخت کوشی و جدیت در تحصیل و علم گرایی و عمل گرایی را در تمام رفتار و سکنات خود نهادینه کنند.
نظر شما